کلراید نیکل

محصول جدید

کلرید نیکل (II) با فرمول شیمیایی NiCl₂ یک ترکیب شیمیایی با شناسه پاب‌کم ۲۴۳۸۵ است. که جرم مولی آن ۱۲۹٫۵۹۹۴ g/mol ۲۳۷٫۶۹ g/mol می‌باشد. شکل ظاهری این ترکیب، بلورهای سبز-زرد آب شونده است. 

توضیحات

نام علمی فارسی کلراید نیکل
نام انگلیسی Nickel(II) chloride
فرمول شیمیایی NiCl2
کاربرد در صنایع فولاد ضد زنگ و دیگر آلیاژهای ضد زنگ. فولاد نیکل برای تولید فلز سلاح‌ها و گاو صندوق‌ها کاربرد دارد. آلیاژ آلنیکو برای تولید آهن‌ربا .
وزن بسته بندی 25kg
نوع بسته بندی گالن
نوع محصول مایع/جامد/پودر مایع
رنگ محصول سبز
آنالیز ندارد
درصد خلوص -
توضیحات فلز Mu که قابلیت نفوذ پذیری مغناطیسی بالایی داشته و برای صفحه نمایشهای مغناطیسی استفاده می‌شود. آلیاژ کابلهای انتقال حافظه که در ساخت ربات‌ها کاربرد دارد.

جزئیات

کلراید نیکل چیست ؟

مشخصات محصول کلراید نیکل :

  • نام شیمیایی : کلرید نیکل.
  • اسامی مترادف با کلرید نیکل : کلراید نیکل ، نیکل کلراید ، Nickel chloride .
  • گرید محصول : 1. کلرید نیکل صنعتی.
  • فرمول شیمیایی : NiCl2 .
  • خلوص : کلرید نیکل 99 %.
  • شکل ظاهری : شکل ظاهری این ترکیب بلورهای سبز – زرد آب شونده است.

تاریخچه کلراید نیکل :

استفاده از نیکل ، قدمت باستانی داشته ، به 3500 سال قبل از میلاد مسیح باز می‌گردد. برنزهایی که از سوریه امروزی یافت شده‌اند، حاوی حدودا 2% نیکل بوده و دست‌ نوشته‌ های چینی اشاره بر این دارند که مس سفید در 1400 تا 1700 سال قبل از میلاد مسیح در مشرق زمین استفاده می‌شد. اما از آنجا که معادن نیکل و مس در آن روزگار به‌راحتی مورد اشتباه قرار می‌گرفتند، تمام دانستنی های دقیق تر به دوران معاصر باز می‌گردد.
کانی‌هایی که حاوی نیکل هستند، از جهت رنگ‌دهی به شیشه کاربرد داشتند و از ارزشی فراوان بر خوردار بودند. در سال 1751 شخصی به نام Baron Axel Fredrik تلاش هایی را برای استخراج مس از معدن نیکل انجام داد و که در نتیجه فلزی سفید بدست آورد که آن را نیکل نامید.

موارد مصرف و کاربرد کلرید نیکل :

کلراید نیکل کاربردهای بسیاری دارد :

  1. مورد استفاده در آبکاری نیکلروی فلزات دیگر.
  2. کلراید نیکل جزوه نمک های رسانا است که به دلیل بالا بودن قابلیت رسانایی بالا ترجیحا از آن استفاده می شود.

کاربرد :

  1. فولاد ضد زنگ و دیگر آلیاژهای ضد زنگ.
  2. فولاد نیکل برای تولید فلز سلاح‌ها و گاو صندوق‌ها کاربرد دارد.
  3. آلیاژ آلنیکو برای تولید آهن‌ربا .
  4. فلز Mu که قابلیت نفوذ پذیری مغناطیسی بالایی داشته و برای صفحه نمایشهای مغناطیسی استفاده می‌شود.
  5. آلیاژ کابلهای انتقال حافظه که در ساخت ربات‌ها کاربرد دارد.
  6. باطری‌های قابل شارژ ، مانند باطریهای نیکل هیدروکسیدی و نیکل کادمیوم.
  7. ضرب سکه. در ایالات متحده و کانادا ، نیکل برای سکه‌های 5 سنتی استفاده می‌شود که آنها نیز نیکل نامیده می‌شوند.
  8. آبکاری الکتریکی .
  9. ظروف ضد حرارت برای استفاده در آزمایشگاه‌های شیمی .
  10. نیکل مشتق شده ، یک کاتالیزور است که برای هیدروژنه کردن روغن سبزیجات بکار می‌رود.

روش تولید کلراید نیکل :

کانیهای نیکل بر دو دسته هستند : 1. سولفید 2. اکسید.

کانی سولفید دو سوم مصرف جهان را به خود اختصاص داده است. کانی های سولفید به کمک شناوری و تصفیه به اکسید نیکل ته نشین شده پالایش می شوند.

اکسید نیکل هم به کمک پالایش هیدرومتالوژی نظیر شستشو با آمونیاک پالایش می شوند

 بسته بندی کلراید نیکل  :

کلرید نیکل موجود در کیسه های 25 کیلوگرمی و پک های 1 کیلوگرمی می باشد.

ایمنی کلراید نیکل :

خطرات :

  1. حریق : در حریق ایجاد گاز HCL می نماید.
  2. تماس شغلی : سرطان زا – سمی – آزار دهنده – حساسیت زا.
  3. تماس تنفسی : سمی برای تنفس – آزاردهنده برای سیستم تنفسی – ایجاد حساسیت.
  4. تماس پوستی : سمی برای پوست – مضر برای پوست – ایجاد حساسیت و ورم در پوست.
  5. تماس چشمی : خطرناک برای چشم.
  6. بلع و گوارش : سمی است و ایجاد درد معده می کند.

پیشگیری :

  1. حریق : استفاده از لباس محافظ پوست و صورت.
  2. تماس تنفسی : غبار آن استنشاق نشود. استفاده از دستگاه تنفسی مستقل.
  3. تماس پوستی : استفاده از لباس و محافظ چشم و صورت – شستن لباس های آلوده قبل از استفاده – استفاده از دستکش های مقاوم شیمیایی و سایر محافظ ها – دوش لازم است.
  4. تماس چشمی : چشم شوی و عینک ایمنی لازم است.

کمک های اولیه :

  1. حریق : استفاده از دستگاه تنفسی مستقل.
  2. تماس تنفسی : انتقال مصدوم به هوای آزاد – تنفس مصنوعی و اکسیژن در صورت نیاز.
  3. تماس پوستی : شستشو با مقدار زیادی آب و صابون استفاده از روپوش یکبار مصرف.
  4. تماس چشمی : شستشوی چشم ها با آب به مدت 15 دقیقه.
  5. بلع و گوارش : دهانشویه در صورت هوشیار بودن و تماس با پزشک.

انبارش :

  1. درب ظروف محکم بسته شود .
  2. در جای خنک با تهویه مناسب نگهداری شود.
  3. سیستم اعلام حریق و رطوبت سنج نصب گردد.
  4. در مقابل پراکسیدها ناپایدار است.

محصولات مرتبط

سولفات قلع(II) (به انگلیسی: Tin(II) sulfate) با فرمول شیمیایی Sn2O3 یک ترکیب شیمیایی است. که جرم مولی آن 214.77 g/mol می‌باشد. شکل ظاهری این ترکیب، بلورهای جامد سفید مایل به زرد است.
سولفات مس با فرمول شیمیایی CuSO4* 5 H2O دارای کریستال های آبی رنگ، شفاف و پودر به رنگ آبی روشن می باشد. کریستال های سولفات مس 24% در هوای خشک به تدریج شکفته می شود. در دمای 45 درجه دو ملکول آب خود را از دست می دهد و در 110 درجه چهار ملکول آب کریستالی را از دست می دهد و آخرین آب کریستالی را در دمای 250 درجه سانتیگراد از دست می دهد. 
چربی گیر های قلیائی معمولا برای سیستم غوطه وری ، پاششی و التراسونیک و در دماهای مختلف فرموله می شوند.وجود انواع مختلف فلزات نظیر آهن ، آلومینیوم و مس و ... باعث به وجود آمدن فرمولاسیون های مختلف در تولید این مواد شده و در صورت استفاده نابجا از آنها در بسیاری از موارد باعث آسیب به سطح می شود.
چربی گیر های قلیائی معمولا برای سیستم غوطه وری ، پاششی و التراسونیک و در دماهای مختلف فرموله می شوند.وجود انواع مختلف فلزات نظیر آهن ، آلومینیوم و مس و ... باعث به وجود آمدن فرمولاسیون های مختلف در تولید این مواد شده و در صورت استفاده نابجا از آنها در بسیاری از موارد باعث آسیب به سطح می شود.
چربی گیر های قلیائی معمولا برای سیستم غوطه وری ، پاششی و التراسونیک و در دماهای مختلف فرموله می شوند.وجود انواع مختلف فلزات نظیر آهن ، آلومینیوم و مس و ... باعث به وجود آمدن فرمولاسیون های مختلف در تولید این مواد شده و در صورت استفاده نابجا از آنها در بسیاری از موارد باعث آسیب به سطح می شود.
این محصول جهت ایجاد پوشش فسفات آهن براي قطعات فولادي و آهن تهيه گردیده است . فسفات آهن بصورت غوطه وري و پاششي قابل مصرف مي باشد. رنگ فسفات آن، آبي قوس و قزح و در بعضي از مواقع طلایي و یا ترکيبي از هردو مي باشد. این نوع فسفاته کاري در صنایع فلزي اهميت بسزایي دارد ، زیرا نه تنها چسبندگي رنگ را بهتر مي کند ، بلکه زمانيکه رنگ فلز در اثر ضربه ریخته مي شود.
فسفاته های روی به دلیل مقاومت بالا در برابر خوردگی در مقایسه با فسفاته آهن مورد توجه هستند. این فسفاته ها میتوانند به عنوان زیر رنگ ،فسفاته قبل از کشش لوله و سیم و همچنین پوشش محافظ مورد استفاده قرار گیرند. معمولا در صورت استفاده از این فسفاته ها به عنوان زیر رنگ وزن پوششی معادل 2 الی 6 گرم بر هر متر مربع کافی میباشد.
افزودن کلسیم به حمام­های فسفات روی، عملکرد مثبت زیادی ایجاد می­کند که بیش از حمام­های فسفاته کاری روی - نیکل است. به علاوه قیمت و هزینه­ آن نیز پایین­تر است. پوشش­های فسفاته روی - کلسیم اصلاح شده، کاربردهای صنعتی مختلفی دارند
فسفاته روی به دلیل مقاومت بالا در برابر خوردگی در مقایسه با فسفاته آهن مورد توجه هستند. این فسفاته ها میتوانند به عنوان زیر رنگ ،فسفاته قبل از کشش لوله و سیم و همچنین پوشش محافظ مورد استفاده قرار گیرند.
فسفاته روی به دلیل مقاومت بالا در برابر خوردگی در مقایسه با فسفاته آهن مورد توجه هستند. این فسفاته ها میتوانند به عنوان زیر رنگ ،فسفاته قبل از کشش لوله و سیم و همچنین پوشش محافظ مورد استفاده قرار گیرند.
هدف از بکار بردن تسریع کننده ها یکی افزایش سرعت فرآیند پوشش دهی می باشد، اکسید کردن آهن فرو و کاهش اندازه کریستالها می باشد.
نوع آلودگی، جنس فلز، روش استفاده از پاک کننده (غوطه وری، پاششی ، برقی، اولتراسونیک، ماشین بخار، تبخیری و غیره) و بالا و پایین بودن دما ( با توجه به امکانات مصرف کننده) می باشد که بر مبنای آنها گستره ای از پاک کننده های قلیایی، اسیدی، خنثی، امولسیونی، حلالی در دو نوع پودری و مایع ساخته و عرضه می گردد.
یک اکسید‌کننده قوی است و با کاهش‌دهنده‌ها ناسازگار است. این ماده در آب کاملاً محلول می‌باشد و به راحتی رطوبت محیط را جذب می‌کند. قابلت حل در اتانول را نیز دارا می‌باشد و غیرقابل اشتعال است، اما باعث افزایش قدرت انفجاری در برخی از مواد منفجره می‌شود.  نیترات نیکل بدون آب در طبیعت به سختی قابل مشاهده است و معمولاً به صورت کریستال‌های 6 آبه می‌باشد. 
کود نیترات کلسیم یکی از نمک‌های پرمصرف کلسیم است که با نام نمک نروژی نیز شناخته می‌شود. جرم مولی آن ۱۶۴٫۰۸۸ گرم بر مول می‌باشد. شکل ظاهری این ترکیب، جامدی به رنگ سفید می‌باشد کهبا استفاده از سنگ آهک با اسید نیتریک ضعیف و یا واکنش نیترات آمونیوم با هیدروکسید کلسیمبه دست می‌آید.
یک ترکیب شیمیایی معدنی با کریستال‌های آبی یکدست با جرم مولکولی 187.55 گرم بر مول است.نیترات مس بدون آب تبلور (خشک) کریستال‌های آبی تا سبز پرنگ دارد ودر دمایی بین 150 الی 200 درجه سانتی‌گراد و در شرایط خلاء تصعید می‌شود. 
نیترات منیزیم یک اکسنده بسیار قوی است.یک کود حاوی نیترات و منیزیم بوده که نیترات موجود در کود، جذب منیزیم را بهبود می­بخشد. 
به صورت پودر یا کریستالی به رنگ سفید و با بویی شیرین است. جرم مولی آن 84.99 گرم بر مول است که جاذب رطوبت است، حلالیت خوبی در آب و گلیسیرین دارد ولی در الکل کم محلول است. نیترات سدیم با نام‌های نیترات جوش شیرین،نیتراتینن، نیتروناتریت، نیتراتیت یا نیتر سودا نیز شناخته می‌شود که به صورت توده‌ای یا لایه‌ای همراه با آهک یافت می‌شود.
شکل ظاهری این محصول به صورت پودر کریستال سفید رنگ با جرم مولی 189.36 گرم بر مول است که از واکنش نیتریک اسید با فلز روی، اکسید روی، هیدروکسید روی و یا کربنات روی بدست می‌آید. اگر در ساخت نیترات روی از خود فلز روی استفاده شود،
پتاسیم نیترات یا شوره به شکل گرد سفید رنگی وجود دارد، یک اکسنده تقریبا قوی است که آب را جذب می‌کند. این ماده با جرم مولکولی ۱۰۳/۱۰۱ گرم بر مول در آب حل‌پذیر می‌باشد. انحلال پذیری این ماده در آب زمانی افزایش می‌یابد که دمای آب افزایش یابد.
ترکیبی بی‌رنگ ، بسیار محلول، با جرم مولی 169.87 گرم بر مول و اساساً سمی که به سادگی به فلز نقره احیا می‌شود. این ماده به دو صورت مایع و جامد وجود دارد. جامد آن، شفاف و کریستالی و بی‌رنگ است؛ اما هنگامی که در حضور مواد آلی و در معرض نور خورشید قرار می‌گیرد به رنگ خاکستری و یا مابین سیاه و خاکستری تغییر رنگ می دهد. 
کلرید قلع (II) (به انگلیسی: Tin(II) chloride) با فرمول شیمیایی SnCl۲ یک ترکیب شیمیایی است. که جرم مولی آن ۱۸۹٫۶۰ g/mol می‌باشد. شکل ظاهری این ترکیب، جامد بلوری سفید است.
کلراید مس مایع
کلرید روی (به انگلیسی: Zinc chloride) با فرمول شیمیایی ZnCl۲ یک ترکیب شیمیایی با شناسه پاب‌کم ۳۰۰۷۸۵۵ است. که جرم مولی آن 136.315 g/mol می‌باشد. شکل ظاهری این ترکیب، جامد بلوری سفید است.
کلرید پالادیم(II) (به انگلیسی: Palladium(II) chloride) با فرمول شیمیایی PdCl۲ یک ترکیب شیمیایی است. که جرم مولی آن 177.33 g/mol می‌باشد. شکل ظاهری این ترکیب، قرمز تیره جامد است.
کربنات نیکل(II) (به انگلیسی: Nickel(II) carbonate) با فرمول شیمیایی NiCO3 یک ترکیب شیمیایی با شناسه پاب‌کم 18746 است. که جرم مولی آن 118.702 g/mol می‌باشد. شکل ظاهری این ترکیب، پودر سبز روشن است.
کربنات مس(II) (به انگلیسی: Copper(II) carbonate) با فرمول شیمیایی CuCO۳ یک ترکیب شیمیایی با شناسه پاب‌کم ۱۴۴۵۲ است. که جرم مولی آن ۱۲۳٫۵۵۵ g/mol می‌باشد. شکل ظاهری این ترکیب، پودر سبز است.
کربنات روی به فرمول ZnCO3 نمکی است که از آن به عنوان یک منبع تأمین کننده عنصر روی در تغذیه رژیمی استفاده می‌شود.ترکیبات روی بخش مهمی از تولیدات صنایع روی را تشکیل می‌دهند. مواد شیمیایی با بنیان روی شامل غبار روی ۱۲ تا ۱۵ درصد مصرف روی جهان را در اختیار دارد.
کرمات روی (به انگلیسی: Zinc chromate) با فرمول شیمیایی ZnCrO4 یک ترکیب شیمیایی با شناسه پاب‌کم 26089 است. که جرم مولی آن 181.403 g/mol می‌باشد.
سدیم مولیبدات (به انگلیسی: Sodium molybdate) با فرمول شیمیایی Na۲MoO۴ یک ترکیب شیمیایی با شناسه پاب‌کم ۴۳۸۴۴۵۰ است. کهجرم مولی آن 205.92 g/mol (anhydrous)241.95 g/mol (dihydrate) می‌باشد. شکل ظاهری این ترکیب، پودر سفید است.

بالا