نیترات ها

انواع نیتراتها 

نیتراتها به طور معمول در محیط اطراف در داروها و غذاها پیدا می شود -نیتراتها در داروها برای بیماریهای وابسته به سرخرگ وجود دارد -نیترات سدیم در غذاهایی یافت می شود که مواد نگهدارنده دارند - اینا معمولا مکان غیر مناسبی برای رشد باکتری هستند

نیترات ها 

8 محصول وجود دارد.

زیرشاخه‎ها

نیترات نیکل

نیترات نیکل یک ترکیب شیمیایی معدنی با فرمول شیمیایی Ni (NO3)2 می باشد و کریستال های آن به رنگ سبز پر رنگ زمردی می باشد. این ماده در آب براحتی و در درصد بالایی حل می شود و غیر قابل اشتعال است.

نیترات کلسیم

نیترات کلسیم ترکیب غیرآلی سفیدرنگ با فرمول  Ca(NO3)2، یکی از نمک های پر مصرف کلسیم است که جامد دانه ریز به رنگ  سفید تا خاکستری روشن می باشد و به دلیل حلالیت بالای آن در آب بر خلاف سایر ترکیبات رایج کلسیم نظیر سولفات کلسیم، کربنات کلسیم و هیدروکسید کلسیم، مصارف زیادی دارد

نیترات مس

نیترات مس یک ترکیب شیمیایی معدنی با کریستال های آبی یکدست است؛ نیترات مس خشک (بدون آب تبلور) کریستال های آبی-سبز پررنگ است که در دمایی بین 150 الی 200 درجه سانتیگراد و در شرایط خلاء تصعید می شود. 

نیترات منیزیم

نیترات منیزیم (به انگلیسی: Magnesium nitrate) با فرمول شیمیایی Mg(NO۳)۲ یک ترکیب شیمیایی با شناسه پاب‌کم ۲۵۲۱۲ است. که جرم مولی آن 148.30 g/mol
256.41 g/mol (hexahydrate) می‌باشد. شکل ظاهری این ترکیب، جامد بلوری سفید است.

نیترات سدیم

سدیم نیترات یک ترکیب شیمایی با فرمول NaNO3 است. معادن زیادی از این نمک در شیلی و پرو قرار دارند این ماده سفید به مقدار زیاد در آبحل می‌شود. این ماده همچنین نیتراتین نیز نامیده می‌شد.

نیترات روی

نیترات روی (به انگلیسی: Zinc nitrate) با فرمول شیمیایی Zn(NO3)2 یک ترکیب شیمیایی با شناسه پاب‌کم 24518 است. که جرم مولی آن 189.36 g/mol (anhydrous) 297.49 g/mol (hexahydrate) می‌باشد. شکل ظاهری این ترکیب، کریستال‌های بی‌رنگ آب شونده است.

نیترات پتاسیم

نیترات پتاسیم یا شوره یک ترکیب شیمیایی با فرمول K(NO3)2 می باشد؛ نيترات پتاسيم حاوي 45 درصد K2O و 10 درصد ازت است.به علت داشتن خاصيت انفجاري، در تهيه كود شيميايي معمولاً از 80 درصد نيترات پتاسيم و 20 درصد كلرور پتاسيم استفاده مي‌شود. نیترات پتاسیم 100% محلول در آب می باشد

نیترات نقره

قره نیترات یا نیترات دارژان ، یک ترکیب معدنی با فرمول شیمیایی AgNO۳ است. این ترکیب پیش ماده همه کاره برای بسیاری از ترکیبات نقره می‌باشد، شامل مواد اولیه مورد استفاده در عکاسی. حساسیت نقره نیترات از دیگر هالیدهای آن نسبت به نور، به مراتب کمتر است. در طب سنتی و کیمیاگری ایران باستان نقره نیترات را سنگ جهنم می‌نامیدند

یک اکسید‌کننده قوی است و با کاهش‌دهنده‌ها ناسازگار است. این ماده در آب کاملاً محلول می‌باشد و به راحتی رطوبت محیط را جذب می‌کند. قابلت حل در اتانول را نیز دارا می‌باشد و غیرقابل اشتعال است، اما باعث افزایش قدرت انفجاری در برخی از مواد منفجره می‌شود.  نیترات نیکل بدون آب در طبیعت به سختی قابل مشاهده است و معمولاً به صورت کریستال‌های 6 آبه می‌باشد. 
کود نیترات کلسیم یکی از نمک‌های پرمصرف کلسیم است که با نام نمک نروژی نیز شناخته می‌شود. جرم مولی آن ۱۶۴٫۰۸۸ گرم بر مول می‌باشد. شکل ظاهری این ترکیب، جامدی به رنگ سفید می‌باشد کهبا استفاده از سنگ آهک با اسید نیتریک ضعیف و یا واکنش نیترات آمونیوم با هیدروکسید کلسیمبه دست می‌آید.
یک ترکیب شیمیایی معدنی با کریستال‌های آبی یکدست با جرم مولکولی 187.55 گرم بر مول است.نیترات مس بدون آب تبلور (خشک) کریستال‌های آبی تا سبز پرنگ دارد ودر دمایی بین 150 الی 200 درجه سانتی‌گراد و در شرایط خلاء تصعید می‌شود. 
نیترات منیزیم یک اکسنده بسیار قوی است.یک کود حاوی نیترات و منیزیم بوده که نیترات موجود در کود، جذب منیزیم را بهبود می­بخشد. 
به صورت پودر یا کریستالی به رنگ سفید و با بویی شیرین است. جرم مولی آن 84.99 گرم بر مول است که جاذب رطوبت است، حلالیت خوبی در آب و گلیسیرین دارد ولی در الکل کم محلول است. نیترات سدیم با نام‌های نیترات جوش شیرین،نیتراتینن، نیتروناتریت، نیتراتیت یا نیتر سودا نیز شناخته می‌شود که به صورت توده‌ای یا لایه‌ای همراه با آهک یافت می‌شود.
شکل ظاهری این محصول به صورت پودر کریستال سفید رنگ با جرم مولی 189.36 گرم بر مول است که از واکنش نیتریک اسید با فلز روی، اکسید روی، هیدروکسید روی و یا کربنات روی بدست می‌آید. اگر در ساخت نیترات روی از خود فلز روی استفاده شود،
پتاسیم نیترات یا شوره به شکل گرد سفید رنگی وجود دارد، یک اکسنده تقریبا قوی است که آب را جذب می‌کند. این ماده با جرم مولکولی ۱۰۳/۱۰۱ گرم بر مول در آب حل‌پذیر می‌باشد. انحلال پذیری این ماده در آب زمانی افزایش می‌یابد که دمای آب افزایش یابد.
ترکیبی بی‌رنگ ، بسیار محلول، با جرم مولی 169.87 گرم بر مول و اساساً سمی که به سادگی به فلز نقره احیا می‌شود. این ماده به دو صورت مایع و جامد وجود دارد. جامد آن، شفاف و کریستالی و بی‌رنگ است؛ اما هنگامی که در حضور مواد آلی و در معرض نور خورشید قرار می‌گیرد به رنگ خاکستری و یا مابین سیاه و خاکستری تغییر رنگ می دهد. 
نمایش 1 - 8 از 8 مورد

بالا